Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter

"Människornas fötter
är deras rötter"
förklarade ek för björk
den ene blek
den andre mörk
"dom vågar inte stå stilla
är rädda för att trilla"
pratade eken på
och björken frågade
"men vad skulle hända då
om någon av dom vågade stå"
"då skulle tårna växa ner i jorden
då skulle människan förlora orden"
"det kanske kunde ge dom perspektiv
så dom slapp jaga tidsfördriv"
"dom kanske rent av kunde förstå
att man kan dansa fritt i vinden
utan att behöva kunna gå"
"på avstånd älska den dansanta linden
det vore väl ganska bra ändå.
om någon enda av dom kunde stå
och bara höra på"
försökte björk förklara
för en ordrik ek
"men det här är bara
en träig lek"
"må så vara"
hördes mumlande gamla eken svara




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-30 05:00



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Man fick trevlig träsmak i munnen av att läsa. Tack o bock :)
Att kunna dansa fritt i vinden utan att kunna gå lät rogivande och befriande. För tankarna till dagens krav och stress.
2017-06-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Som en silvrig liten bäck, flyter dina ord fram i god rimkonst och klokskap.
2017-05-30

    ej medlem längre
En vacker text som just idag kändes som en stor tröst. Tack!
2017-05-30

  Staffan Nilsson

Du har en sällsynt förmåga att blanda bibliskt och profant på ett poetiskt skönt vis.
Ja, varför jaga efter vind! Så läser jag Rötter.

2017-05-30

  Syrran77
Vilka kloka träd! Skönt flyt och bra rim i texten.
2017-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren