Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan spegel

Att älska den
som älskar dig
är sällan svårt

ansiktets mimik
röstens värme
handlingens
trovärdighet

att älska den
som älskar en annan
är lite svårare

ansiktets mimik
röstens värme
handlingens
trovärdighet

att älska den
som är likgiltig
är betydligt svårare

mimiken
rösten
handlingen

att älska den
som hatar dig
är näst intill omöjligt

mimiken
rösten
handlingen

ändå är det där
kärleken prövas
där den flödar fritt
utan spegel




Fri vers av Petter Wingren
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-31 21:02



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Om någon hatar mig, skulle jag säkert vilja ha en förklaring till varför. För att försöka förstå. Sista strofen i din dikt, ser jag precis som Bodil, vara en nyckel att öppna med.
2017-06-01

    ej medlem längre
Eviga sanningar blir aldrig tråkiga. Du ger här en påminnelse om något mycket angeläget. Tycker så mycket om slutet, som är som en förklaring, en nyckel:

"ändå är det där
kärleken prövas
där den flödar fritt
utan spegel"
2017-05-31

    Taly
stiligt - tänkt och formulerat.
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren