Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDENS ÅTERUPPSTÅNDELSE OCH ÅTERUPPRÄTTELSE XLVI

XLVI.

Att fånga en händelse,en situation,en bild, gör oftast
en ordets  riddare, utan kameralinsen, och  han  kan
även störta en regering om så behövs.

XLVII.

En ordets riddare bör vara ytterst noggrann och med-
veten om  ordets  innebörd och verkan, och  använda
det i rätt syfte.

XLVIII.

En ordets riddare strider för rättskrivningens pragma-
tik och etymologi med  pregnant  explicitet, som  med
galant precision likt en lans riktar pennan mot sitt mål.

XLIX.

En ordets riddare skriver sig galant in hos  sin  hjärter
dam och blir av henne slutligen dubbad  till  kärlekens
riddare,med bestående verkan.
*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-01 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP