Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höna av en fjäder

Vad är kunskap
frågade munken

Ingen vet
svarade Mästaren

ett urval
av observationer

som tillsammans
bildar tillräckligt
tydliga mönster

för att kunna tolkas
som läsbar mening

övertygar somliga
beroende på relationen
till den som gjort urvalet

och hur stor påverkan
den tillmäts

att ta den genvägen
att kalla tolkningen kunskap

och frikoppla den
från den direkta
observationen

och så göra den
mer manipulerbar
men också
kommunicerbar

kunskap är
att göra en höna
av en fjäder

tro är att se
den flyga
sa Mästaren

Hönan eller fjädern
frågade munken

Det du väljer att se
svarade Mästaren




Fri vers av Petter Wingren
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-03 07:12



Bookmark and Share


    Taly
hurra!
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren