Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolen

Den upp- och nedvända stolen
benen i vädret och damm kring möbeltassarna
så hade han aldrig tidigare sett sig själv
ovillig
avståndstagande
på kant med tillvaron ibland
det är sant
men inte så här
stoppningen sliten
sadelgjorden sprucken
smulat lim i fogarna.
Här hade de suttit och pratat
utan att tala med varandra
så klart att möblerna vrängt sig
spruckit i fogarna.
Som svärfadern en gång sa
Börjar det spricka så skaffa kontaktlim, ha, ha!
Konversation, överläggning, ordbyte
vad hade de inte prövat
allt utom samtal.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-04 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist