Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Just ingenting - metalyriknonsens


På Nationaldagens Morgon

Jag sökte en gång all världen kring

men fann just ingenting.

Det enda jag hela tiden känt 

var blott tomhänt tomhänt.

 

Jag for till staden Trelleborg

men kände blott saknad och sorg.

Jag for till andra sidan klotet 

men kände blott det mörka hotet

 

från tristessen så det blev Eslöv då

för att finna sanningens dolda vrå.

Där fick jag vid Sten Stenson Stens hotell

en redig käftasmäll av  Eslövs Wilhelm Tell.

 

Och kråkorna kraxade

och tankarna flaxade.

Jag tänkte på Trelleborg, Melbourne 

och Eslöv och Köpenhamn

och la märke till

att jag kan sluta rimma när jag vill

och göra det om det känns naturligt.

 

Jag sökte all världen kring

efter något att skriva om

på Nationaldagens morgon 

men fann just ingenting,

förutom tidens töckniga tecken

under stenarna i skogen

och Ingentingen i Aldrigheten...

 

Aldrigheten

            Aldrigheten

                            Aldrigheten

 

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-06 06:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Aldrigheten? Jaså, bara ljug då, om än på mera egen tid och glass i solens gass? Är det allmän flaggdag när någon flaggar för att hålla sin renfana högt? Verkar mossigt på något vis att ännu gå i skog och mark, förlora sig stort i folkets park...
2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP