Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskedrömmar

vi vet hur det känns
att leva i gränslandet

dagarnas ljushet sträcks ut
nätterna är så korta

vi väntar hela året
på dessa stunder

vi önskedrömmer
men jorden vänder sig

månen går i nedan
och vi somnar om

för att fortsätta drömma
våra korta liv




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-06 08:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag kanske tolkar helt fel men jag ser min barndoms norr framför mig när jag läser. De mörka vintrarna och den ständigt ljusa sommaren. Men gränslandet kan likväl beskriva ett psykologiskt tillstånd.
2017-06-07

    jaybird
Det är i detta
hypnagoga tillstånd,
på gränsen mellan dröm
och vakenhet, som kroppen
börjar rycka ofrivilligt.
Är det förlossning
inför det nya?
Eller döds-
ångest?

Jag tycker att din dikt målar detta tunna gränsskikt så att det blir tydligt.

Vacker penselföring.
2017-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra formulerat om livet och drömmarna!
2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP