Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På resa

Brevet i fickan
han läser det oöppnat
brutet kuvert ger
bruten resa
men han är på väg.
Vad ryms i ett kuvert
en barndom med rödpenna och radergummi.

Konduktören river ena hörnet:
”Byte i Ängslans Minne”.
Finns huset kvar
trädgården
jordkällaren
bäcken där det hände?
Det bultar mot fingrarna
men feghetens tumgrepp
återför brevet till innerfickan.
Han vet, vill inte veta det han vet.

Går av vid stationen
förbi Taxi
ut i vägdammet
sparkar på småstenarna
lång väg till Då när det hände




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-06 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist