Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ytor

Polerade ytor
dricker inte ljus

spegeln
smycken av guld
silver
och ädla stenar

vattenpussen
själen

passar stenhårt
tillbaka

men genom öppet fönster
vid den svarta klippan
mot havets upprörda
dyningar

slår ljusets bränningar
in över fönsterkarmens
stränder

in i aortan
in mot kroppens
eldstad

dricker
botten upp

tills dagens förråd
är tömda

och nattens
bägare
inväntar
gryning




Fri vers av Petter Wingren
Läst 243 gånger
Publicerad 2017-06-06 23:57



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Texten är jättefin i början!! Men jag kan tycka att Zlatan förstör känslan man bygger upp i de två första styckena. :/ som att han inte hör dit.

Resten av rexten är spännande skrivet. :)
/Mirja
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren