Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nåja, den här blev ju knappast lysande - mer pladder än poesi...


Nämndemannen/Horbocken

 

 

Nämndemannen sitter där så plufsigt jäsande,

halvsovande och med tanken på After Work.

Vaknar upp av flickans förtvivlande snyftande,

och den åtalades polares högljudda skratt.

 

Hellre fria än fälla, lyder hans devis:

Dessutom bar flickan kjol och var på pickalurven.

Han rapar fram att åtalet ogillas,

och skumpar hem mot den hustru han hatar.

 

"Jag skall bara ta en långpromenad, älskling",

förkunnar nämndemannen med myndig stämma.

Rör sig dallrande som en upphetsad amöba

jämsmed Malmskillnadsgatan sköra utbud.

 

Väljer sin demimond, med snålheten som motto:

"Gratis är godast - billigt är gott nog!"

När hans månatliga pliktskyldiga samlag med hustrun sker

så smittas även hon med HIV. Det kan inte överklagas.

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-09 07:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Feghetens devis: hellre fria än fälla....
2017-06-09

    Sefarge VIP
Med dubbel
tunga, väsande
sensmoral!

2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP