Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sopsortera

Sopsortera

att ta i det
använda skämda
avfallet
det överblivna
som hade det
värde

mänsklighetens
bortvalda baksida

överlåta till
ansiktslösa
småbarnspappor
att fästa sin
yrkesstolthet
därvid

lyfta på
vältränade armar
rostiga containrar
tömma dom
i sina innersta
valv

som städarna
nyss tömde sina
arbetsplatsers
sopkorgar

i soptunnor
medan dom log
mot dom som ansåg
sig förmer

en armada
av armar i olika
kulörer och former
som en enda
barmhärtighetens
spindel

med sin väv
tråd för tråd
genom Rosenbad
och Litthells

genom domkyrkor
tomkyrkor
sjuka hus
och lasarett

genom institutioner
och ocentrala stationer

knäpper i soptunnelock
sjunger i sopnedkast
ekar i väggar
med krossat glas

din och min arm
våra fingrar
sammanflätade
med våra hjärnor

våra beslut
våra bestämda steg

till återviningen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-09 21:56



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Yes! Bra val.
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren