Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om materian

Varför finns
materian
frågade munken

varför frågar du
svarade Mästaren

tingen irriterar mig
och materian stör
min andliga
utveckling
sa munken

då vet du redan
sa Mästaren

vet vadå
frågade munken

att tingen är till
för att irritera dig
svarade Mästaren

och för att störa
din andliga
utveckling

materian har
sitt budskap
och varje ting
sin integritet

de speglar
och lyfter fram
det väsentliga

sätter gränser
och former
på det obegränsade

visar vägen
som orienterings
kontroller
och kartsymboler

om du strider
mot materian
stänger den dig ute

besegrar dig
och förvägrar dig
att nå ditt mål

men är du beredd
att i respekt
lyssna som till en vän

ska den öppna
sina gränser
bjuda in dig att se
dess former
inifrån
sa Mästaren

och då har du
redan förstått
det du kan förstå

vadå frågade
munken

att ingen äger
sin egen utveckling
svarade Mästaren




Fri vers av Petter Wingren
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-11 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren