Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Repövning

Vad är kärlek
frågade munken

ett rep
som har sin styrka
i att vara flera
tvinnade
om varandra
svarade Mästaren

vad nytta har
jag av ett rep
frågade munken

den late kommer
inte ens i närheten
av det
svarade Mästaren

men den som
vill utföra
kroppsarbete
kan ha stor nytta
av ett rep

liksom den
som vill förtöja
sin båt

tar du isär
repet
kan du se
hur de olika
trådarna
tagit form
av varandra

tagit grepp
och kraft
i varandra

se hur vackert
de passar in
och bildar mönster

sådan är kärleken
sa Mästaren

hur kan jag veta
att repet håller
frågade munken

använd det
svarade Mästaren




Fri vers av Petter Wingren
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-13 06:59



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Väldigt fint diktat. Mångbottnat. Gillar den mycket.
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren