Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sväva

När jag ser dig
klättra upp
på lekstugans tak
och hoppa högt ner

falla
sväva

ser dig
kasta dig i
från bryggan

sväva

ser dig
simma
skratta

sväva

där du har skjutit ifrån
men ännu inte landat

sväva

i din
unika utsatthet
full av vildvuxen kraft

upphängd
i egen tanke

sväva i tomrum

med alla färger
under huden
doppad i mellantid

varken eller
både och
nu och ännu inte

då stiger trycket
i mellangärdet

då kommer tårarna
som river upp
stannar upp

svävar

på insidan
av mitt regnvåta
partitur

svävar
i kvällssol
och frisk vind

du sköra
lilla starka

när jag ser
dina ögon

ser dig bada
i dig själv

älskar jag dig




Fri vers av Petter Wingren
Läst 305 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-15 22:29



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ömt och kärleksfullt diktat till barnet med sin oskuldshet och styrka. Visst blir man berörd. Det värsta är undringar man har för deras framtid.
2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren