Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fortsätter att spraya ut mina tonårssonetter, emedan jag inte skrivit någon ny i år. Den här kan tolkas lite hur som helst, bokstavligt eller helt bindgalet. Ni väljer.


Mammas hordotter [sonett]

 

 

Min dotter har jag tvingat ut på gatan,

så hon kan göra skäl för all den mat

hon slukar ifrån mina silverfat.

Men arbetsskygg det är hon, den ragatan.

 

 

De kallar mig för Djävulen och Satan,

själv ser jag mig som rättvisans soldat.

Jag anser den skall svälta som är lat,

och inte fritt få stjäla liksom skatan.

 

 

Hon måste klara femtio män per vecka,

ty annars får hon inte någonting.

Jag måste ju få pengarna att räcka,

 

 

och tänka på mitt rykte häromkring.

För grannarna de skulle genast gäcka

mig om jag lättade på mitt beting. 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-18 20:43



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sådan dotter ! Sådan mor !
2017-06-18

    ej medlem längre
Du måste ha en unik talang som skrev sonetter redan i tonåren, så perfekt enligt reglerna! Dessutom ett bra beskrivet innehåll!
2017-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP