Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår

Han stod i vattnet och
försökte förstå
om det var han som var varm,
eller vattnet som var kallt.

En äldre man i shorts och keps
promenerade förbi i strandens
blöta sand.
Mannens nakna fötter lämnade
tydliga djupa avtryck efter sig.

En våg bröts
några meter före strandlinjen.
Vågens topp fortsatte framåt
och sköljde upp över stranden,
för att sedan snabbt
sjunka ned i sanden.

Spåren efter den gamle mannen
var fortfarande tydliga,
men hade nu avrundade, mjuka kanter,
på samma sätt
som vi ibland,
när vi ser tillbaka på vårt liv,
äntligen tydligare kan se
de större sammanhangen.

Ett tag senare skickade naturen en andra våg,
som lät sin svepande hand
jämna ut spåret alltmer.

Det gick fortfarande att se spåren,
men bara om man visste
att de fanns där.

Efter att en tredje våg
sjunkit till ro under sanden,
återstod endast minnet,
och orden.

 

 

--------------------------------------------
Bild från https://pixabay.com/en/sea-beach-vacation-sand-water-1281780/
Tack, tack!




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 961 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-20 21:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemodsvackert skaldat!
2017-09-03

  överlevaren VIP
Bra och vackert skildrat om livets gång!
2017-06-21

    ej medlem längre
Ja, så är det, livet i evighetsperspektiv, en vindfläkt så är vi borta...
2017-06-21

  walborg
Blir vemodig inför denna vackra poetiska påminnelse om att vi skall försvinna och minnet av oss inte finns
2017-06-20

  Gunnar Ideström
Jag kommer att tänka på den gamla superhit-låten med Pat Boone från 1957 -Love Letters In The Sand- som lika obönhörligt suddas ut av vågorna, för så blir det ju alltid. Den där låten är i sig ett exempel på vågor som suddar ut föregående inspelningar. Den var en hit första gången 1931 men var i sin tur inspirerad av en låt från 1880-talet. Vågor och covers har något gemensamt.
2017-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)