Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska av ren ilska

Människor
är sådär

bli aldrig
förvånad
om så din
allra närmsta vän
skulle svika dig

om så din
släkt och ditt
eget blod
ljög sig svart

om så du själv
skulle lägga ner möda
på att förvrida
dina egna sinnen

ljuga
dig full
och dra dig
i tjära

utan att du
ens anade det

för att slippa se
den blodröda
sanningen

människor
är sådär

bli aldrig
förvånad

eller
föresten
bli det

bli förvånad
vältra dig
i förvåning
och indignation
skaffa vapen
tävla
i förvåning
eftersom
du anser dig vara
av en annan sort
den största
av alla lögner

annars skulle
ju förvåning
över huvud taget
inte ha uppstått

men bäst är
att släppa
hela
krigsretoriken
och älska
av ren ilska

svalt och fritt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 472 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-22 06:07



Bookmark and Share


  marie ohlson
Dom orden sa bara pang! Väldigt starkt och bra skrivet! Känner igen mig...på gott och ont.
2017-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktat med kloka ord att ta till sig! Bara så bra!
2017-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren