Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötter och kärnor

Det finns en rotlöshet
ett baobabträd
vars krona liknar rötter
om du vänder det
uppochner står det lika stadigt
mot solen
det kan inte rota sig

Ett rättvänt träd
kan dela sig som celler
återbilda
en stickling
blir en växt
blir syre

om du sliter av mitt finger
rotas det aldrig
fingret dör utan mig
blir andelöst
värdelöst
jag kan leva
utan fingret

Jag har länge levt
utan fötter
rotlös
men ändå kunnat gå
världen lever
utan hjärta

Det finns en stadspuls
jordens kärna
stadskärna
en äppelkärna

Mittpunkten
kring vilken allt kokar
gror
pulserar




Fri vers (Fri form) av vb
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-23 14:01



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Pulsen vibrerar och vi kan gå och fungera. Så länge vi rör oss och har kul eller sugs in i arbetet verkar det gå bra men i andra stunder behöver vi kanske känna rötterna förtöja oss.
2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

vb