Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort inhopp... återkommer när hjärnloberna sluter fred med varandra. [Och, nä, bara för att dikten behandlar självmord - om än i subtila ordalag - så betyder det inte att författaren är inne på det spåret].


[Van]vårdcentralen

 

 

De fyller mig

 

med sprutor som tar ifrån mig min personlighet

med mediciner som får mig att sluta tänka fritt

som får mig att sluta ifrågasätta allt

som får mig att fogas in i leden som ett hjärndött får

 

 

De fyller mig

 

med lögner om en guldpläterad framtid

med påhitt om att Allt kommer att bli bättre

som någonstans får mitt frö av hat att växa

som får mitt embryo av uppror att ta form

 

 

De fyller mig

 

inte längre med droger och spännbälten

inte längre med terapeutisk rappakalja

som fått mig att granska mörkret med mörker

som fått mig att sila bort allt bländande ljus

 

 

De fyller mig... inte längre

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-28 09:46



Bookmark and Share


  Natten24
gillar din dikt, ditt upplägg,
2017-07-15

    ej medlem längre
Man måste orka vara stark...men ibland undrar man var man ska ta styrkan ifrån...

2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP