Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna pumps

1
Ett par gröna pumps
kom in i skoaffären
störde sig på den
grabbiga atmosfären
humoristiska nålstick
hårda kängor och svett
"vilka former vilket skinn
har man sett
en grön mockasin"
ljöd machoattacken
"stick och brinn"
sa pumpsen och
knyckte på nacken
vände på klacken
och gick

2
På trottoarrestaurang
Asessoar
fanns inga
människor kvar

ett par solglasögon
beställde en cappuccino
en slips valde husets pizza
botoxstinna läppar
sökte i meny latino
klagade på dess prislista
ett armband i guld
lekte oskuld
tog det lugnt
hängde tungt
lite snett
tog en kaffe en baguette
se där igen
dom gröna pumpsen
mumsar på kött
till klyftpotatis
konstaterar slött
att det var inte gratis

3
Där på cafeterian
fick jag syn
på mellanrummen

den mänskliga materian
handen och kroppen
pekfingret och tummen
som håller kaffekoppen
som foten håller skon
dom nötta pumps
som förlorat lusten
och tappat tron

en leende servertris
som vill serva alla lika
på alla sätt och vis
fattiga som rika

jag tänkte att vad fint ändå
att människorna finns
som en sorts klister
så asessoarerna kan gå
sitta och stå
och kan hjälpa dom
i deras brister
att hitta och minnas
det asessoarer sällan minns
att det är värdefullt att bara finnas




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-28 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren