Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aforism, citat eller tankespråk, kalla det vad man vill! jag säger fler städtankar...


Städtankar II (Det blir inget doa...)

Det blir inget doa, när jag städar toa...

Blotta tanken på att skura, får mig att sura...

Skurhink och trasa, man blir som en schasa..

Bara torka och torka, hur ska man orka...

Att trixa med trasan - är rena fasan *)

 

 

*) anm:  Just detta avser förstås inte fotboll utan dammtorkning. Att joxa med trasan är söderslang för att spela fotboll. Uttrycket kommer av att man i fotbollens ungdom sägs ha spelat med en hopknuten trasa istället för en boll. Andra lär ha sagt trixa  med Truxa i stället för joxa, lätt att blanda ihop.




Övriga genrer (Aforism) av Tant sQata VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-01 18:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rolig ordknåperi :)
2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Tant sQata
Tant sQata VIP