Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humanspyor i lågskor

 

 

Upphöjd till grundvattennivå

slukar jag kallsup efter kallsup

av er självgoda Nådiga lunta.

 

Ni beslagtar mina skälvande andetag,

förminskar dem till valurnor

och bröstar upp ert förakt.

 

I flottigt, överviktigt valfläsk

vacklar ni som dopade ballerinor,

i jakt på Volkets aningslöshet.

 

Jag spyr mitt hat över era dogmer i aftonblaskan;

alltför allmängiltigt för att några skall läsa,

för renons på pattar och bantning.

 

Jag begriper ingenting av Allt.

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-02 14:01



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Suverän samhällssatir! Jag håller med om varje ord!
2017-07-02

    ej medlem längre
Gillar dina hårdhänta satirer! Du är så bra på att klå upp det övre skiktet!
2017-07-02

  Öknens Ros VIP
ett plus för bilden ;)
2017-07-02

  Öknens Ros VIP
du är skicklig på samhällssatir, vränger till orden å det grövsta som går.
2017-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP