Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta oceaner

 

möt mig under bilans ljumma skugga

kyss mig under intoleransens harklanden

smek mig under korruptionens vida samvete

älska mig - som en hägring - under vätebombens vingar

och förena oss i rödputsad förintelse

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-07-17 17:37



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Läser det som människans eviga längtan efter att bli förenad i kärlek under eoner av tid - och kärleken och mänskligheten ( i alla dess betydelser ) är alltid under hot av olika slag ! Människans bästa och sämsta egenskaper som starka motkrafter och i detta måste individerna leva sina liv - läste någon stans att redan någon av de gamla grekerna var förfärad över de alltmer effektiva vapnen man tillverkade med ny " upptäckta " metaller - han bekymrade sig redan för flera tusen år sedan över mänsklighetens överlevnad ..... Precis som hans funderingar är din text superaktuell - Trump har gått ur kärnvapenavtalet de hade med Ryssland, Kina blir alltmer aggressiva i sina maktambitioner ... Och trots de skrämmande scenarierna har din text en stor skönhet - ödesmättad som i en stor tragedi - man vet att det slutar illa men kan inte sluta hoppas ! Som Romeo och Julia, den sortens tragedi som alltid rör vid mitt hjärta och får tårarna att rinna ...????

2020-09-09

  Briza media
Blixtar och dunder! På ett svårförklarligtvis är detta bland det mest rörande jag läst av dig. Kort, koncist och äkta. Möten av det finaste och det svartaste i samma rader. Tolkar det som essensen av mycket av det andra du skrivit (?), kan vara fel. Instämmer med tidigare kommentarer. Du är grym.
2020-06-03

  petter rost
Ibland studsar jag till av upprymdhet när du på klassiskt vis stoppar hästskor i boxhandskarna, två i varje. Och du har en jävla ståfräs i språket, en njutning många gånger. Och gott att se att du inte klivit ner ur ringen - bop till uyou drop.
2017-07-18

  Maria Marängsviss VIP
KADONK! En ”svart ocean” av känslor i ett enda andetag. Du speglar skickligt och hudlöst längtan efter autenticitet och närhet i en samtid präglad av hyckleri och dumhet. Starka vibrerande rader som känns i magen. Avslutningen är melankoliskt magnifik.
2017-07-17

    ej medlem längre
Längtar kärlek i en hopplös värld...
2017-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
I skrivet mörker, lever kärlek trots allt trösterik.
2017-07-17

  henke_r
I allt mörker som målas upp ser jag ett budskap som är vackert, som handlar om att finnas till för varandra även då jorden håller på att falla. Fint!
2017-07-17

    ej medlem längre
Längtan efter villkorslös kärlek gör ögat blint för en verklighet som inte är villkorslös.
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP