Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en tanke om att koka ner allt men

det kokar över

jag känner mig så obekväm
när jag skriver
jag

känner att
jag


kvävs i min egen närvaro



jag går
av


på mitten

eller
någonstans


på vägen



reducerar
bränner vid

jag
vet inte

yr omkring

längtar
efter frihet men

vinden sveper
iväg tankarna
innan jag hinner
fånga dem


jag är
som en bandspelare
på repeat

springer in i
öppna dörrar
slår mig
ändå

kan inte
skydda mig

från
mig


jag vill

äta kakan
ha den kvar

jag vill

njuta
av det gröna
på andra sidan



jag vill
stanna
kliva av

men
jag kan
inte



jag längtar

efter att vaggas i vallmohavet

jag vill
ha
mer



klockan tickar
huvudet spinner vidare
på egen hand

jag vill ta mig
ut ta mig in

reducera
men

jag
är rädd


jag känner mig så obekväm
när jag skriver
jag


men
så lägger sig havet


jag är

© Maria Marängsviss, 18 juli 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-08-03 14:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Igenkänning rättframhet och massvis med distans... När närvaron till att skriva vad som än kommer, liksom denna text vittnar om ,,, det blir såååååå levande och sååååå äkta! Det tycker jag mycket om!
2017-12-29

  aol
Så befriande att läsa just såsom man känner sej själv ibland som ett skepp som letar land att ta sej ur kaos.
2017-08-22

    ej medlem längre
att bara vara i skrivandet
är bäst
flytet som vattenfallet

bra och roligt skriftat
2017-08-10

  Jeanne-Marie VIP
Så befriande att läsa. Precis SÅ jag känner mig också.
2017-08-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Oavsett vilket är dikten givande att läsa.
:)

2017-08-04

    ej medlem längre
Du beskriver det så bra! :-) Så är det till och från...
2017-08-03

  Torkade rosor
Just så där känns det!
2017-08-03

    ej medlem längre
jagar nya stigar
besluten finns inte alltid I hamn +
2017-08-03

  Anya VIP
Enkelt om det svåra. Det skickligaste...enligt mig. Fint psykologiskt grepp.
Jaa visst kan det vara svårt att skriva....själv kan jag slå upp en sida i en bok på måfå och få inspiration. Alltid påminner det om något jag vill ha sagt.


2017-08-03

    ej medlem längre
Målande och starkt om det plågsamma och lustfyllda i skrivandet med en underbar bild om att "vaggas i vallmohavet"!
2017-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP