Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Junkfood

Gråsparvar
pilfinkar
kajor

blindnära
lika självklara
som skarven
i kaklet

påtagliga
påflugna
skriker
dom
på tidlösa
uteserveringar
och pekar
med hela vingen
som dom alltid
har gjort

som om
dom hade
abonnemang

som om
just deras ras
i kraft av
sitt arv
hade rätt
att kräva
maximal
service

som om dom
ägde stället

där ännu en gaphals
snett från vänster
fiskmåsen
som överröstar
allt och alla

totalt ointresserad
av något annat
än sig själv

men si
en pilfink
dejtar mig
vågar sig fram
till min tallrik

vidunderligt
välskapt
liten vän

men ruskigt
bortskämd

pinsamt lik
den mindre
flygbenägna
dunderklumpen
mitt emot

proppmätt
på junkfood




Fri vers av Petter Wingren
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-19 00:54



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Håller med tidigare kommentar ^^ det där med abonnemang var kul
2017-07-21

    ej medlem längre
Haha! Härligt! Så mycket humor och en fin och skarp iakttagelseförmåga.
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren