Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det bästa ting

Frihet
det bästa ting
att varsamt
akta

skörast
av allting
att värna
och vakta

uttalas
ordet
för ofta

slutar
det sakta
dofta

utvecklas
till en odör

ytterligt svår
att upptäcka

fräter
och förstör

med utslag och sår
otäcka

försvarar ändå
de flesta

sin frihet att blunda
och festa

tillhöra
godkänd skara

vill inte vara
annorlunda

frihet är alltid
det bästa

unken och hård
blev frihetstanken

alla vägrar
erkänna stanken

här måste i tid
baddas rent

innan det är
för sent

med livslögnen
gömd i cement

ordet frihet
förvridet
förvrängt

betyder
ingenting

innehåll
okänt

"frihet är
det bästa ting"




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-24 07:31



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Min första tanke var att den var för lång. Men läser man igenom är den väldigt klok och fin. Bra jobb :). Vad menas med "livslögnen gömd i cement" i detta sammanhang?
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren