Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mordet på Sorgenfrivägen

Kyrkogården sträcker sig nästan genom tre stadsdelar och jag går runt runt varenda dag
Springer till skrikig musik
Ju mer jag svettas desto lättare kommer jag somna sen

Om jag befinner mig på den västra sidan passerar jag lägenheten, vår lägenhet

Där vi flyttade in med bultande hjärtan och en sammanflätad självklarhet
Där vi monterade ihop sängen för löst och knullade direkt efteråt, så den gnisslade varenda natt
Där vi skulle skydda varandra från allt
Där vi kunde skrika och slåss men alltid säga förlåt
Där jag kunde veckla ut varenda vrå av mig själv och du aldrig bad mig att gå


Vänder instinktivt bort ansiktet, orkar inte se in genom det tomma sovrumsfönstret
Där jag skrubbade bort det sista av oss med klorin för fyra veckor sen


Hoppas inte mäklaren säger att det skedde mord där inne, då kommer ingen vilja köpa den




Prosa av komigenlena
Läst 484 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-24 12:10



Bookmark and Share


  McLashlan
"Vänder instinktivt bort ansiktet, orkar inte se in genom det tomma sovrumsfönstret
Där jag skrubbade bort det sista av oss med klorin för fyra veckor sen"

den här vill jag nästan ha i en ännu mera matigare version - i novell format kanske. gripande känslomässig poesi med humor (underförstått) tragikomik.

bra bra!

2017-07-24
  > Nästa text
< Föregående

komigenlena
komigenlena