Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens minut





De osanna orden
flödade som ett rinnande vatten
försökte dölja och förvilla

lät dem passera
inväntade sanningens minut

när den äntligen kom
och lögnerna erkändes
fanns bara några ynkliga droppar kvar






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2017-08-14 13:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sanningen brukar alltid komma fram förr eller senare...bra text...
2017-08-18

  Blått Norrsken VIP
Väldigt bra liknelse med vattnet. Snyggt och välskrivet.
2017-08-16

  walborg
.. värda att vänta på ...
2017-08-16

  överlevaren VIP
Sanningen är vattentät...
2017-08-15

  Salvation Pepper
Som sagt, ibland regnar det i livet.
2017-08-15

    ej medlem längre
Snyggt fångad sanning..
2017-08-14

  Maria Sundelin VIP
Vi vill ofta mer än det blir
Kramar
2017-08-14

  Lehva VIP
En lögn föder en ny lögn. Det krävs mod att tala sanning. Men det finns egentligen inget alternativ.
En klok text av dig!
2017-08-14

  M.Eta
Det finns ju vita lögner, men alltid bäst att hålla sig till sanningen. Bra skrivet.
2017-08-14

  Gunnel Eriksson VIP
Ibland har vi olika varianter av sanningen. En person uppfattar sakför-
hållandet på ett sätt och en annan kanske på det direkt motsatta. Det är
också förvillande. Intressant spörsmål
tar du upp i denna dikt.
2017-08-14

    ej medlem längre
Det är inte alltid det som flödar lättast som är det mest sanna. Det gäller att se bakom det. Tack för ditt vattenfall av ord och klokskap!
2017-08-14

    Peter Söderqvist
Fina reflektioner som får mig att fundera över sanningen och lögnen.
2017-08-14

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Det gäller att ha en tät sil så man inte
sväljer elefanter.Löpsedlar är ett otyg.
Det finstilta har svårt att tränga igenom.
Kram. TBG.
2017-08-14

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull och skickligt formulerad text kring en av våra mänskliga karaktärsbrister.
2017-08-14

    ej medlem längre
Ja, om intuitionen och förnuftet varnar för något, är det klokast att lyssna och om möjligt vänta in sanningens minut.
2017-08-14

    ej medlem längre
Klokheten har talat.
2017-08-14

    ej medlem längre
Man borde veta att sanningen inte går att gömma, så mycket lättare det vore att säga som det är först som sist!
2017-08-14

  Marianne Räf
Tror samma som Uljo !
2017-08-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra liknelser om osanning, som för det mesta kommer fram.
2017-08-14

  Niliboy
Ja, Jesus manar ju å vill att vi är sanna!
2017-08-14

  ULJO
Finns inget som kan dölja sanningen. Den kommer alltid i fatt förr eller senare.
2017-08-14

  Öknens Ros VIP
inför sanningen står sig lögnen slätt.
2017-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP