Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskans människor

Ondskans människor
i skydd av det råa mörkret
eller dolda i alldagligheten
bryter sig in
bryter sig ut
opererar frenetiskt
styrda av nödvändigheten

ondskans människor
drar sig inte för att
använda kökskniven
genom ett stulet bröd
eller genom kött och blod
på fel plats vid fel tillfälle
som underhållning på
de ondas scen eller som
tilltugg på deras bord
där kroppar krossas förbrukas
kasseras som brännbart

ondskans människor
är inte som vi
men gömmer en
bundsförvant inom oss
mer än lovligt
engagerad i
att trassla sig i
och trassla sig ur

ondskans människor
är inte som vi
tillåts skratta
när de dödar
gråta när de segrar

alla också de vettiga
dras till styrkan
ondskans förfinade
brutalitet levererar
ett och annat rykte
om lustmord förtätar
den påtagligt materiella
syreinhämtningen

det bortskämda barnet
rullar sina sönderrökta cigaretter
i silkespapper
för att nästa stund
slå drogen i hypofysen
och förvandla allt
till oigenkännlighet

ondskans människor
är inte som vi
låter egen lust
gå före alla principer
deras utseende
kan bara uttolkas
i absolut mörker
i ljuset ler de vackrare
än solens speglade strålar

ondskans människor
ser till att sätta agendan
och föra i dansen
publiken står
med tappade händer
medan ondskan bryter
igenom i ett skratt
som får vulkaner
att kippa efter andan

ondskans människor
suger på våra kroppar
i tysthet
men är inte som vi
är inte som vi
inte som vi

men med all kraft
som står till buds
kan jag inte förneka
att de bär
våra förvrängda anletsdrag




Fri vers av Petter Wingren
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-25 06:31



Bookmark and Share


  dansamedvargar
Stark, tack!
2017-08-29

    ej medlem längre
En mycket bra sammanfattning av begreppet onda människor. Ett begrepp som jag aldrig blir klok på, aldrig lär mig förstå. Slutet i din dikt ger nog oss alla en rejäl tankeställare.
2017-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren