Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart ornamentik

När mörkret
står i zenit
då nattens sol
gått upp

då dagen
vänt på dygnet
då gal en
galen tupp

dess hesa
röst i natten
församlar stor
publik

vi lyfter
där på hatten
för svart
ornamentik

in i det
utsiktslösa
vi söker
en kontur

av detta
fabulösa
och dunkla
urtidsdjur

när mörkret
står i zenit
och svarta
tuppen gal

dess lära
lyser benvit
i rikets
stora sal




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 295 gånger
Publicerad 2017-08-28 02:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren