Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vet!

Du vet:
att jag sitter på verandan under en filt
med en kopp te mellan händerna

Du vet:
att jag blickar ut över grusgången
mot kvällssolen

Väntandes
på grusets knaster
på att se
dig
komma gåendes
mot mig

Ibland bländas jag av en solstråle
Tycker mig se dig
i den

Ler
blinkar till
och du är borta

Du vet:
att kvällen är lång

Du vet:
att jag sitter där
kärleksfullt
längtande

Du vet:
att dörren är öppen
att tekannan står på spisen



Solen sjunker
sakta

kylan tränger
genom filten
in
i mig

Teet värmer inte längre mina händer

Reser mig
motsträvigt

Går in
lämnar dörren på glänt
Bara för
att du
kanske

kanske en kväll
kommer

duschar
borstar mitt hår
mina tänder

Ser mig
in i ögonen
ser
min längtan

Kryper ner i sängen
nybäddad
men kall och tom

Ser
mot kudden bredvid

Somnar leendes
med en tår
i ögonvrån

Du vet:
att jag hoppas
att en morgon vakna

när du
kryper ner

stryker min lugg
och viskar

mjukt





© Emilia Larsdotter




Fri vers (Fri form) av Emilia Larsdotter
Läst 548 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-29 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emilia Larsdotter
Emilia Larsdotter