Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snömö

Bommulsklädda ängar
som av moln omgärdade

Himelen på jorden.
Så vit, så vacker
orörd ligger du över världen

gnistrande vackra dagar flyter genom landskapet
Flyter
genom
mig

Synapserna skenar, då du smeker min blick:
vyer
bilder
längtan

Du snömö - jag älskar dig
Du bringar ljus i mörkret
ett mjukt täcke som värmer

Du skyddar de sköra,
gräs, rötter; dom som ska spira, när du gått till ro

Som mjukaste bolster smeker du världen
skyler det karga

Du är en ynnest
ett älskat väsen

Du är vinter och snö
Du är vår, det är tö




Fri vers av Emilia Larsdotter
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-05 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emilia Larsdotter
Emilia Larsdotter