Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt och hållet osann historia. Påhittad på väg med snälltåget mellan Älvsjö och Östersund. Den som tänkte ut historien hade litet tid att fördriva och strömmen av stillastående tåg på sträckan var strid i oktober 1977.


Varför Monika inte tecknar kroki




Monika tänkte efter att ha hört något om att hon tycktes kunna föra en pensel, att hon skulle kunna gå en kurs i att måla. Väl där för att börja sin första lektion, fick hon veta att just den kursen var upplagd så att eleverna fick börja med att rita med kol. För att det skulle kännas rättvist, de skulle få sitta modell en i taget. Del ett av kursen innehöll kroki. Där det är meningen att modellen skall vara oklädd, inta en viss avslappnande position och sitta i stort sett orörlig i ungefär tre timmar. Med korta pauser för en bensträckare i tre minuter varje halvtimme. Monika frågade ledaren om hon kunde 'hoppa över' just det momentet. Inte att ha pauser, utan att sitta modell. Hon påstod nämligen att hon inte kunde sitta stilla så länge. Som om 27 minuter skulle vara någon match. Men hon tycktes mena att rekordet för att sitta i stort sett loj, inte innehades av henne. Tiden för att sitta i stort sett loj, var för henne, inte ens 27 sekunder. Så hon gick med på att även om första lektionen var gratis, hon nog skulle passa bättre som elev på en kurs i filosofi istället. Bara att skillnaden låg i att de som gick den kursen sällan gjorde tavlor. Även om de säkert blandade ihop korten ibland. Det set av färg, penslar, staffli och målarrock samt tillhörande basker, gick till en bättre behövande, då hennes plats på kursen blev ledig. Vad den som rekommenderat kursen till henne angick, så omkom hon på en flygresa över de italienska alperna. Hon tog fel på dörren till toaletten och utgången. Det blev visst tryckfel på tiotusen meters höjd, över havet, och även om damens envishet sattes på visst prov hon visade att det 'visst gick', bara hon visade 'de rätta takterna' och tog i. Att även de andra passagerarna, besättningen och resten av planet inte hittades igen, sägs ha berott på något tekniskt fel. Inte på att flygbolaget var som högst ovilligt att erkänna ett av deras avställda plan ännu gick i trafik på just den nedlagda linjen.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-07 00:13



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Väldigt filmiskt. Det händer mycket.
2017-09-07

  ULJO
Hon kanske här någon diagnos. ADHD eller liknande. Då är 27 minuter en lång tid.
2017-09-07

  Nanna X
Så allt var inte Monikas fel, då?
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP