Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett gammalt rim jag skrev under en svenskalektion i fjärde klass.


Gud bland oss

Sitter Gud på pedistal
Är det i spegelklädd sal.
Hans glans syns ej i spegels ljus
Där syns bara våra rus.
Varje synd en spricka skapar
En svart blixt som Guds hjärta kapar.
När en tår faller på din kind
Kommer den från Guds kärlek så blind.

Men Gud sitter ej på pedistal i upplyst spegelsal
Han vandrar i vår dal.
Som en av oss förklädd
Evig, alltid och aldrig sedd.
Och de tårar som vi fäller
Är Guds smärta vi framställer.




Bunden vers (Rim) av TrollTuffsen
Läst 324 gånger
Publicerad 2017-09-10 22:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De Ende Guden, Herren Jesus Kristus, vandrade här på jorden i mänsklig gestalt.
Ingen kan se Gud, men Jesus Själv sade, att den som sett Honom har sett Fadern (Joh 14.9). Gudomens hela fullhet bodde i Honom lekamligen (Kol 2:9). Jesus är den synliga manifestationen av Gud.
Någon treenighet har aldrig existerat annat än antikrist, vilddjuret och den falske profeten . ett triumvirat som styr många kyrkor i dag.
2017-09-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTuffsen
TrollTuffsen