Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha sett och upplevt så mycket kränkningar mot (mig) och andra som blivit utsatta är det svårt att se något slut på detta elände.


När ska det onda sluta och när ska det nya få börja?

Psykvården handlar egentligen bara om dålig människosyn
de stackars patienterna som är utsatta och mottagare för en
livsinställning; personalens tråkigheter och synbar övertro..
Någon av dem säger;
-Vi kan lika gärna ta hand om naturen.
-Ja, det är samma sak.
-Till och med grisarna blir bättre behandlade.
___

Deras patienter sitter tysta och lyssnar, säger sedan tyst;
-Tänk inte mer på deras inställning, vi är inte deras djur.
-Nej, vi har dålig självkänsla och stark rädsla för läkaren.
-Precis, det är det som hänt oss, men vi är egentligen bra.
-Säg inte till de anställda vad vi egentligen tycker, fjäska!
-Dom är egentligen inte riktigt kloka som verkligen tror
på att vi mår så bra på riktigt av deras sjukvårdssystem.

"Men i vården av patienter med
svårigheter, finns det guldkorn."

En viktig fråga:
Både till anställda och vårdens patienter.
-När på dygnet är man inte psykvårdens?

(Försöker fånga känslan av osäkerhet.)

-Så nu har vi strejkplanen klar
funkar "stationen" i verklighet?

-Funkar Vi?

-Ni funkar om vården förstår att på fritiden är Ni friska.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-17 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP