Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vollekjær juni

taklampans fem armar bär ljus
genomlyst fem generationer
bakåt framåt
här enbart bakåt

gulnade foton i tidsenliga ramar
omsluter schäslongen som
trött av kampen om schäslongen
bär sin egen tyngd

matbordet oomkullrunkeligt placerat
mitt i rummet talar
till besökaren säger
så har det varit kommer så förbli

genom buckliga rutor morgonsolen
pelargoners pastellrosa gammelgröna
ljusets väg till
kropp vilande bort måsten

lugnet lyser sig väg
genom handblåsta fönsterglas
"om litt er kaffen klar"
sedan länge uppdrucken

kollektiv känsla gulnad i kapp
med sirliga ramars passe partout

en tornsvala i fritt fall dyker
insikten under mattan veckolångt
gräs förkunnar
Jag är här





Fri vers (Fri form) av Stanley Rydell
Läst 474 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-17 20:52



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Eget foto av familjens släktgård på Fevik, Sørlandet i Norge
2020-09-01

    ej medlem längre
En text så rik på bilder att jag har svårt att finna de rätta orden, men det är som hela texten är formad efter närvaron av andeväsen. De som en gång levt där. Deras ekon lever kvar. Vill bara säga att du ska vara rädd om den här.
2017-09-19

  Anya VIP
oomkullrunkeligt .....så härligt ord... gillar.
Härligt att bara vara i allt det inbjudande. Vacker text.
2017-09-19

    ej medlem längre
Frågan blir: skall jag tänka Anna Achmatova eller Gloria Gervitz, Gervitz översatte Achmatova så det får bli båda. Den här texten är mer än text, på samma sätt som deras; stora ord, men stora ord skall användas när det finns skäl. Här talar samma tradition från första rad till sista. Skatta Dig lycklig över at Du har skrivit den här texten.
2017-09-18

  ULJO
Riktigt fint tecknat detta
2017-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Stanley Rydell
Stanley Rydell