Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är där

Tåget
bländar mig
där jag går
på perrongen
spår ett

först när det
saktat ner
kan jag läsa
på varje vagn

Din Framtid

jag vänder
på klacken

det där
är fel tåg

då ett nytt tåg
inkommer
på spår två

från andra
hållet

Din Historia
läser jag
från vagnarnas
dörrar

det är också
fel tåg

tänker jag
högt

jag tar bussen
säger jag högt

va
säger en
medtraffikant

jag läser
reklam
på farkostens
sida

Alla Vägar
Bär Hemåt

busschauffören
dumpar mig
på en öde ö
och spränger
bron från land

ja öde är den
inte

jag är där

jag är där än




Fri vers av Petter Wingren
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-18 11:52



Bookmark and Share


  dansamedvargar
Vilken text, så bra!
2017-09-20

  Stanley Rydell
En svår konst att vara där man är när man ändå är där
2017-09-18

  Stanley Rydell
Ja, man hittar alltid på nåt i väntan på rätt tåg som inte kommer. Brutalt uppvaknande kan någon gång vara bästa färdsättet att hitta hem hos sig själv. Skojig dubbelmening.
2017-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren