Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt stroboskop

Likt stroboskop och bultande basgång
Bildar bladen skuggspel
Spelar vinande vindsång

Bländar barnen
Bländar en drömmare
Som hankar av och an genom staden
Genom sommaren

Skosnören med kluvna toppar
På skor som taga varje tillfälle
Att visa vägen till världen
Hennes eget smultronställe

Hon tar glädjeskutt i gräset
I parken
Hon tar för sig av lyckan
Som ångar över marken

Hon ler alltid
Alltid när någon ser på
Hon är lyckan
Det är lätt att förstå

Hon ser solen genom lövverken
Värmen masserar
På näthinnan dansar svarta märken
Medan människor passerar

Nya ögon möter en bländad blick
Skosulor skrapar grus
-Hej
En ilning
Ett brus

Leende
Flackande ögonlock
Ett minne
En hjärtchock

En främmande själ
En annan människas kropp
Bär hennes hjärta iväg
Pulsen skriker "stjärnstopp"

Solvarma läppar som möts
För allra första gången
Låter tömma ett helt magasin
Ännu en dag i fantasin

En drömmare tar glädjeskutt i gräset
Tar för sig av lyckan
Tömmer magasin och ler alltid
I drömmen




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 128 gånger
Publicerad 2017-09-28 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund