Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorterar

Sorterar
Allt i skilda högar
Färg, form, känsla
Flera hundra högar
Så vackert
Jag gråter
Tårarna lägger jag i en hög
Nakenhet
Lyckan var inget självklart
När jag föddes grät jag
Självhatet kom av en slump
Gissar jag
Färg, form, känsla
En slags form
En rörelse
Småspik
Ibland är det svårt
Vrida och vända
Ibland vänder jag helt
Och blir arg
Mörkblå
Jag kan inte se annat
Vill inte heller för den delen
Ibland rubbar jag ordningen
Med flit
Då tänker jag flera dagar
Jag tänker på det
Sorterar tankar
Tills jag slutar tänka
Ge mig något
Att falla tillbaka till
Säger vissa
När jag sover är jag så lugn
Sägs det
Stjärnorna måste väl stå rätt någonstans
Då blir jag rörd
Och förgrymmad
Avundsjuk på sjuka
Jag har slutat sortera
Min oreda är din oreda
Intalar jag mig
Jag kan se klart nu
Sägs det
Och det gör mig yr
Stjärnorna...
Det gör mig lycklig
En liten stund
Självhatet...
Jag kan inte förmå mig
Grät vid födseln
Olyckligt barn
En stund
Ibland sorterar jag
Allt i skilda högar
Nakenhet
Småspik
Jag grät när jag föddes
Som nu
Sluten cirkel
Din oreda som min
Mitt kalejdoskop




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-12 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund