Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jante

Båtar går i hamn
Fiskmåsar gör cirklar runt segel
Jag drömmer och längtar till din famn
Där jag går mellan hus av tegel

Så långt bort har jag aldrig känt mig
Aldrig heller så nära
Var finns min plats säg?
När det överallt finns saker att lära

Vandrar i en stad av medveten avlägsenhet
Åtminstone jag vet det

För jag kan känna, höra och se
Båtar från Limfjorden som går i hamn
Måsar som landat på segel och master
Att jag hör hemma i din famn
Där jag aldrig bär tunga laster




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-30 23:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund