Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag kanske samhället ger de här kvinnorna medborgarlön. Där motprestationen inte är fri eller påtvingad sexuell aktivitet, i det han inte kräver ett förhållande av kvinnan bara för hon varit svag.


Och så stärker vi skyddet för Er.

Den ledsna unga kvinnan sa med sorg i sitt hjärta,
-Jag vill inte vara prostituerad mera..
Mannen tittade ner, men visade ingen reaktion..
___

(Då kände jag hoppet som jag sökt efter så länge.)

Är vi i ett farligt läge, viskade den gamle spanaren?
-Men herregud, hon vill ju inte vara med mera!
Är det ingen som fattar? -Vi har ett dö-läge här.

___

-Jag vill inte vara prostituerad mera,
vet du hur hemskt det är egentligen?
___

-All, in o ut, man kan ju få skavsår för mindre!
(Det hördes skratt och prasslande ljud från godis)
-Stackars unga kvinna som inte kan få någon
annan inkomst än de smutsiga männens öga.

-Vem fan har påstått att hon måste hålla på?

-Chefen, väl?


Nämen, hördes det från högre ort..

(Då kände jag hoppet som jag sökt efter så länge.)

"En dag kanske samhället ger de här kvinnorna
medborgarlön. Där motprestationen inte är fri eller
påtvingad sexuell aktivitet,i det han inte kräver ett
förhållande av kvinnan bara för hon just varit svag."

-Ja, att tvingas in i en relation är en lång
och en utdragen tid av psykiskt lidande..
-Finns det då möjlighet att bli sjukskriven
samtidigt som den unga blir självständig?

"Jag vill inte vara prostituerad mera"
-Finns det någon som vill hjälpa till?
-Ja, men hur?
(Så hörs utbildarens uttråkade röst..)
-Här efter kan ni anteckna era synpunkter,
för ni arbetar väl inte mot er själva i detta?

-Alltså jag fattar inte men detta
leder ju inte till någon lösning..

(Det är som en ring, en påtvingad.)

Ja, nu är bilden klar.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-29 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP