Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inställd ECT-behandling och totalt dunderkaos i kropp och själ. Då blir det så här. Snacka om självinsikt i ironins vagga.


Poeten

 

 

du seglar runt som ett förkastat skaldestycke

och söker gripa tag i den illusion som var jag

en skugga av en silhuett till en trashank till poet

 

 

 

jag smyger runt bland sonetter och haikuer

ristar barnsligt klotter i sandstrand och slöjmoln

som en tjuv som stjäl stavelser och strofer

 

 

 

när vi når varandra, under ett strilande regn

och jag svärtar ner mig - hållande din hand -

med en tvåårings blankvers, får vi äntligen ro

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-02 19:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Allt annat än en tvåårings vers! En djuptänkt poet är du!
2017-10-03

  Öknens Ros VIP
du har din alldeles egna och unika stil, mitt i allt kaos lyckas du ändå få till underbar poesi.
2017-10-03

  petter rost
Satan Judas... vilken djup ro du trots allt förmedlar. Rent ego säger jag: tack bror, du visste att jag behöver den just nu.
2017-10-02

    ej medlem längre
Vackert, berörande...
2017-10-02

    ej medlem längre
Du är poeten med ord som skär som knivar genom det grå och tråkiga - en poet med styrka och livsnerv.
2017-10-02

  henke_r
Din dikt förmedlar mycket väl det kaos som allt som oftast rör sig i den poetiska hjärnan. Snyggt!
2017-10-02

  Syrran77
Bästa, skönaste dikten om kärlekens trygghet! Om så bara genom ordens kraft.
2017-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP