Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt till en tvättbräda på ett hembygdsmuseum


Tvättbrädan

Än doftar jag trä fast jag är gammal.
Lenslipad efter år av slit.
Mot mig har nariga pighänder gnuggat lakan och särkar.
Grova och hemvävda.
På den tiden var det såpa som gällde.
På den tiden var vattnet i bäcken var rent.
Håhå jaja...
Nu vilar jag mig här
- en nöjd pensionär.




Fri vers (Prosapoesi) av Monica Mill
Läst 383 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-11 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Monica Mill
Monica Mill