Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är

Du är resultatet
av din barndom
kvad Freud

du är din förmåga
att se mening
genmälde Frankel

du existerar
genom din ångest
tyckte Kirkegaard

det kollektivt
omedvetna
framhöll Jung

nej minnet
av föreningen
med livmodern
menade Guntrip

ni har rätt
allihop
sa Jesus

men underskatta
aldrig kärlekens
förmåga

att skölja genom
barndomens minnen

ge mening åt det
meningslösa

integrera ångesten
i sitt flöde

göra tydligt att vi
i djupet hör samman

för att föda goda
relationer




Fri vers av Petter Wingren
Läst 360 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-24 07:21



Bookmark and Share


  KaffiTöisen
Den fick mig verkligen att tänka efter.
På flera plan.
Mycket bra formulerat!
2018-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Alla tror sig vara experter. Men ska jag tro på någon så blir det Jesus. jag fick en tankeställare av att läsa din dikt.
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren