Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existens


Existens Parodisk, eller periodisk?

"Read Da" lyriken, riddare av musiken
blir besviken, obesegrad av kritiken
konstruktiva riktlinjer, drömyrke inom fysiken
tar mig vidare i livet, som om allt stod skrivet
med facit i handen, saker som händer på riktigt
men tar det försiktigt, inte kaxigt, bara nyfiken
som flitig, en elev med lärjunge stilen
flätan på sidan och en i mitten, som munkar med riter
förlitar mig på pennan, mediterade eliter
som studerar texter från första riket
beskriver, ett kapitel ur strider, med ord från
"The Spirits", de viskar i rimmande dikter
från förflutna tider, dimensioner och insikter
det sista skiktet, vart siktet sitter, bevittna
nya årstider, när isen smälter, förändrar geografiskt
ett öde dramatiskt, letar än efter paradiset
målar upp bilder, grafiskt, se från mitt perspektiv
i orten, magiskt, "Legends In Da Streets"
killen gjorde backflip på norra torget, "Real Shit"
minnen som river upp, nostalgi tripp
tänker på alla kids från min historik
växte upp i samma trakt, godis från samma butik
alla hälsa förr, ville man nåt man knacka dörr
tider som glider förbi, som TV-rutor på riktigt
tittar ut ur fönstret, staden växer så den spricker
vart jag än sticker, är Göteborg i minnet
lämnar aldrig in nyckeln för alltid
begrav vad som är kvar av mig i Lunden
ge bort kropp till sjukhusen, inför den sista stunden
sista andetaget, sista hjärtslaget, innan lugnet
låt mig vila, som i termodynamik, omvandlade grunder
begrunda min existens i form av fysik
eller biologi, som på atomnivå, kemi
jag består av 99.99% ingenting, vad är vi?




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 354 gånger
Publicerad 2017-10-25 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael