Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan fingrar

Midnatt
är vändpunkten
tvärbjälken
sundet
mellan det ena
och det andra
embryot
till en ny dag
oskriven
oerfaren

Klipp ut alla
midnatt runt
tolvslaget
spara dem
på ett radband
medveten om
rikedomen
mellan fingrar

alla dagars vagga
alla gryningars
dolda guld

Vad blir då kvar
i den
midnattslobotomerade
verkligheten

en enda grågröt
varken dag eller natt
varken förväntan
eller besvikelse
engagemang
eller lättja

bara tomhet

endast den som tummar
sitt stulna radband
har monopol
på livets potential
mellan sina fingrar




Fri vers av Petter Wingren
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-30 05:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren