Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prata med mig

Prata med mig
sa du och pratade på
så inte en syl kunde vädras

själv tuggade jag nubb
och småspik

när jag hörde dig säga
till rätt adress pang
rakt mellan örona

om du pratade mindre
skulle andra få utrymme
att säga nått

vederbörande
reagerade med ryckningar
i ansiktets flitigast använda
muskelgrupper
på denna din klarsynta och högst
relevanta plattityd

som hon naturligtvis
i sin tur
redan kände till
och även modigt
applicerat på sig själv

men att få det såhär
rakt in i nuet av den
relativt okända lilla
nippertippan var väl ändå...

Jag konstaterar von oben
att smittan går vidare
just när jag sväljer en bult
med mutter och bricka

(hrm)
de två vanligaste dödsorsakerna
utan inbördes ordning

1 prata ihjäl
2 tiga ihjäl

det här skulle jag kunna
prata länge om
under
en tyst minut

men läpparna är fastspikade
med nubb mot gommen

så...
jag har väl ingenting
att tillägga
antar jag

men tig då
och lyssna
säger du

lyssna med ryggmärg
och fotvalv

för örona är väl
utslitna
skulle jag ha
kunnat sagt

om inte muttern
just fastnat i
övre magmunnen

och nån annan käft
är inte för tillfället
tillgänglig




Fri vers av Petter Wingren
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-31 05:11



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Just sådana pratkvarnar, som tror de äger alla ord, kan göra en vansinnig. Bara så bra diktat om detta fenomen!
2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren