Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gör ont när löven faller...



trädet viskar
nu är det dags

himlen ropar
släpp taget

mina färger försvinner
jag faller
sakta
faller

vinden piskar
för mig långt bort

marken välkomnar
låt det gamla dö

mina färger försvinner
jag faller
sakta
faller

mörkret verkar
ljuset försvinner

nu gör det ont
min kropp bryts ner

mina färger försvinner
jag faller
sakta
faller

-----------------------------------------

"Om ett vetekorn inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn, men om det dör ger det en stor skörd." /Jesus




Fri vers av Grubbelmia
Läst 1460 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-11-06 14:40



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Fantastiskt lagda ord...
2021-04-27

  ULJO
En berörande text. Fint flyt.
2021-04-26

  Monica Lindgren
En symbolistisk dikt om man vill sätta etikett på den. Fint skrivet!
2021-04-25

  Minkki VIP
inte lätt att vara träd... det gör ont när knoppar brista, det gör ont när löven faller - och till allt detta en fenomenalt fin bild!
2017-11-18

  aol
En text som berörde något inom mej.
2017-11-13

    Dan Myrbeck
Fint och tänkvärt skaldat.

Skickar med en av mina dikter:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1903919

2017-11-08

    ej medlem längre
Vacker och vemodig bild du målar med dina ord. Och med en innebörd som sträcker sig från höstens löv och in mot människans villkor
2017-11-07

  Eva Langrath VIP
Fin text om att våga släppa taget även om det smärtar
2017-11-07

  Bo Himmelsbåge
En vacker och bildskön poesi,
med hopp om återuppståndelse,
till en härligt matchande bild!

(Misstolkade först titeln till:" Det gör ont när lövén faller..." men ämnet var större och intressantare än så...!)


2017-11-06

  kjell-åke bearfoot VIP
Och ljuset återvänder ....
om man inte går i djävulens gränder..
men det väljer man ju själv...
om man inte velat vara snäll...

2017-11-06

  lodjuret/seglare VIP
Ler, både bilden och dina ord känns.
2017-11-06

  walborg
Underbar text om att kunna släppa taget och lämna plats för nytt liv
2017-11-06

    ej medlem längre
Tack för en underbar och mycket berörande text.
2017-11-06

  Bibbi VIP
Tillståndet känns igen.

Tänker också på Din tavla i samma ämne, som pryder mitt vardagsrum, och ämnet får sjunka ned och bära frukt på olika plan och vägar.
2017-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia