Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellantid

Ännu en årstid väntar
utanför fönstret
i sitt stilla jubel
som bara hörs
av den som vill lyssna

Portarna står öppna
bakom de rostfärgade löven
som när som helst faller av,
man kan skönja ett ljus
från den andra sidan,
höra en viskning från norr

Där bakom väntar
en mellantid, ett ögonblick
att stanna kvar i
innan man går vidare
in i vinterns öppna famn




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 315 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-08 10:59



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Som bara hörs av den som vill lyssna: De orden lägger sig som bomull i magen!

Tack
2019-03-02

  BenGust VIP
Text att vila tanken i. "Skönja ett ljus" och "höra en viskning från norr".
2017-11-12

    ej medlem längre
jomenvisst är det väl så.
2017-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta