Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från en gammal stereo går tonerna till en ännu äldre Taube Vi ansluter till vers nummer två


Dans någonstans på Ingarön

Jag lägger min hand mot din rygg och viskar försiktigt i ditt öra
Men du verkar så skygg och du låtsas att inte höra
I en famnig dans på Ingarön någonstans
Där dansar vi nu till skärgårdsnattens vackra sken
Jag stärker greppet för att trygga er
Ni sätter fart och blottar era slanka ben
Jag viskar igen och ser att du hör, för du småler

Stereon sprakar och rösten blir klar, låt vinden få piska de tonerna ut
Låt dansen få sprida sig till skärgårdens alla stugor och hus
Du famnar min hals och långsamt går vår sommarnattsvals
Så tar vi ett steg åt höger och så ett åt vänster
Varma hjärtan i brand, till en sång om Sunnanö
Se så stiligt vi dansar till toner utav Mäster
Under eldfängd himmel som aldrig vill dö

Därute som ängar av glittrande guld sover den kvällsstilla fjärden
Svanar passerar och vi önskar dem lycka till på färden
Som änglar och kolibri och ett och annat snarstucket bi
Fortsätter så denna underbara skärgårdskväll
Tänk om kvällen kunde stanna här för evigt
För du är en oemotståndlig skönhet mamsell
Och över dina fötters dans lyser något heligt

Fröken, min fröken, låt oss dansa till solen når himmeln igen
Dina ögon ler och du säger låt oss börja med skymningen
Innan en evighet är slut så ljuder sista versen ut
På väg ut mot vänster så möter jag dina läppars smak
Dansen går mot sin ände, men fröken jag vill dansa mer
Med den vackraste av damer i ett praktfullt gemak
Den lyckligaste mannen för kvällen ni ser




Fri vers av CF
Läst 310 gånger
Publicerad 2006-05-30 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CF